ARS SACRA
2020. szeptember 12-20. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Ars Sacra Fesztivál

Párizs, Bécs, Lisszabon és Brüsszel után 2007-ben Erdő Péter bíboros kezdeményezésére Budapest rendezett Városmissziót, ennek gyümölcseként született az Ars Sacra Fesztivál. Célja felszínre hozni az európai kultúra zsidó-keresztény gyökereit, elősegítve a lelkek felemelkedését és spirituális egységét. Az Ars Sacra Fesztivál minden év szeptemberében 9 napon át igaz, örök értékeket kínál,- ingyenesen. Az Ars Sacra Fesztivál 2016 óta „Europe for Festivals Festivals for Europe” EFFE Label minősítéssel rendelkezik, és a logója, mint magyar gyökerű kezdeményezés egész Európában védettséget élvez. Az Ars Sacra Fesztivál szervezését az Ars Sacra Alapítvány tagjain kívül több száz önkéntes végzi, azonos értékrendet közvetítő programokkal csatlakozva az Ars Sacra Fesztiválhoz.

Felhívás a XIV. Ars Sacra Fesztiválra való csatlakozásra

Időpontja: 2020. szeptember 12-20.

Mottó: „Minden forrásom belőled fakad.” (Zsolt 87,7)

 
Célunk, hogy az Ars Sacra Fesztivál programjain keresztül mai társadalmunk találkozzon a hagyományos zsidó-keresztény alapokon nyugvó európai kultúrával és fölfedezze annak sokrétű gazdagságát a művészet segítségével.
 
Határon innen és túl várjuk a történelmi egyházak és a kulturális intézmények csatlakozását, akik a fesztivál keretében művészeti programokkal szeretnének kapcsolódni az eseményhez.
 
KIK CSATLAKOZHATNAK?
Múzeumok, kiállítóhelyek, galériák és műtermek – szakrális kiállítással, tárlatvezetéssel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal
Kulturális központok, művelődési házak – színházak, képző- és iparművészek, előadóművészek, mozgásművészek bevonásával
Képző- és iparművészek – kiállítással, nyitott műteremmel
Zeneművészek – koncerttel
Színházak – szakrális témájú színdarabokkal, irodalmi estekkel
Templomok – a templom bemutatásával, kiállítások, előadások, koncertek befogadásával
Iskolák – irodalmi, színi előadásokkal, versmondó estekkel, kiállítással, zenei programokkal
Helytörténészek, művészettörténészek, építészek – szakrális épületek bemutatásával, tematikus kirándulások, séták szervezésével
 
A CSATLAKOZÁS MÓDJA:
Regisztráljon és töltse fel a programot ITT 2020. július 15-ig!
 
A Fesztiválra olyan új, vagy már meglévő programmal lehet jelentkezni, amely a fesztivál idején (akár egy rövid ideig is) ingyenesen látogatható.
 
(A határidőn túl feltöltött programok, technikai okok miatt már nem kerülhetnek be a nyomtatott programfüzetbe, csak a honlapon hirdetjük meg!)
 
Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem