ARS SACRA
Nyitott Templomok Napja
Az Isten háza menedék - történelmi séta és imaóra a Ferenchalmi Kápolnánál
Ferenchalmi Szűz Mária Kápolna
1021 Budapest, Budakeszi út 51.
GPS: É47,507 K19,047
telefon: (30) 181 2922
kapcsolat: www.maltai.hu
A Ferenchalmi kápolna 10 órától látogatható, 11, 14 és 17 órakor előadók segítenek megismerni a hely történetét és Szeretetszolgálat munkáját. 18 órakor Taizéi imaórán vehetnek részt, ahol a Máltai Szimfónia zenetanárai és a Szeretetszolgálat önkéntesei végeznek zenei szolgálatot.
A Ferenchalmi kápolna Budapest egyik ritkaságnak számító műemléke, melyben a gyermekeivel a közelben nyaraló Sissi királynétól az itt filmet készítő Latinovits Zoltánig kultúránk kiemelkedő alakjai is tiszteletüket tették. Bár a hányattatott sorsú templom hajléktalan emberek búvóhelyeként, a kommunizmus évei alatt restaurátori műhelyként, sőt, a Sellő a pecsétgyűrűn című film forgatási helyszíneként is működött, mindig menedéke maradt az Istenhez vágyó lelkeknek. Az 1822-es fölszentelése óta többször is helyreállított, a kétezres években tűzvész következtében megrongálódott, jelenleg felújításra váró épület 2011-től a Máltai Szeretetszolgálat tulajdona. A karitatív szervezet gondosan végzi az épület történetének kutatását, feledésbe merült vagy rejtett értékeinek közkinccsé tételét, és – az Isten házához méltó módon – a lelki élet „átszellőztetését” is. A Segítő Szűz Mária és Nepomuki Szent János tiszteletére épített Ferenchalmi kápolnában havonta tartanak taizéi imaórákat, csöndes és zenés áhítatokat.
2019.09.14. 18:00-19:00 óra Taizéi imaóra a Máltai Szimfónia zenetanárainak közreműködésével
A Segítő Szűz Mária és Nepomuki Szent János tiszteletére épített kápolnában a 30 éves Máltai Szeretetszolgálat havonta tart taizéi imaórákat, csöndes és zenés áhítatokat. A Nyitott Templomok Napján a Máltai Szimfónia zenetanárai és a Szeretetszolgálat önénkéntesei végeznek zenei szolgálatot.

2019.09.14. NYITVA: 10:00-20:00 óra