Kedves Látogatónk!
Ezen az oldalon NEM az aktuális programot, hanem az archívumot látja. Aktuális programjaink itt taláhatja meg.
zene
Mi Atyánk, Az Úr szava – az Úr imája. A Szent Efrém Férfikar hang-áhítata
  2015. szeptember   18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
 HELYSZÍN Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom
 CÍM 1092 Budapest, Bakáts tér
A különleges hang-áhítat első részében a keresztény tanítás szerint az Úrtól sugalmazott zsoltároskönyv néhány szép darabja kerül bemutatásra: görög-bizánci, szláv és kárpát-medencei zenei hagyományban gyökerező dallamokon.
Ezután tucatnyi különféle nyelven fölhangzik az Úrtól tanult imádság: a Miatyánk. Tovább...
18:00 óra
Az Úr szava
A különleges hang-áhítat első részében – melynek a Bartók Béla Unitárius Egyházközség temploma ad helyet – a keresztény tanítás szerint az Úrtól sugalmazott zsoltároskönyv néhány szép darabja kerül bemutatásra: görög-bizánci, szláv és kárpát-medencei zenei hagyományban gyökerező dallamokon.
18:50 óra
Processzió
Az első rész befejeztével a Férfikar és a közönség processzióban, énekelve vonul át a Bakáts-téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomhoz, ahol agapé, közös együttlét, baráti beszélgetés veszi kezdetét.
19:30 óra
Az Úr imája
Ezután a Férfikar és a közönség a Szent Ferenc Plébániatemplomban tölti a hang-áhítat második részét, ahol a Patrona Hungariae Iskola diákjainak közreműködésével tucatnyi különféle nyelven fölhangzik az Úrtól tanult imádság: a Miatyánk. Az imát a keleti (szír, grúz, örmény, arameus) és a nyugati (angol, francia, lengyel, magyar, német, spanyol) liturgikus hagyományból, valamint nagy mesterek (Csajkovszkij, Palestrina, Schubert, Tallis, Victoria) tollából származó Miatyánk-feldolgozások veszik körül.
 HELYSZÍN Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom
 CÍM 1092 Budapest, Bakáts tér
TÉRKÉP
 GPS É47,483403° K19,067245°
KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK
A Miatyánk hete a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomban 
KERESŐSZÓ
Miatyánk hete, Bakáts tér, Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom, Szent Efrém Férfikar, Patrona Hungariae
Szent Efrém Férfikar
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN