Pálosan szép az élet!

Rendtörténeti vándorkiállítás

2020.01.22.
Boldog Özséb halálának 750. évfordulója alkalmából a Magyar Pálos Rend tagjai 2020-ban, a rendalapító emlékének szentelt évben számos eseménnyel, a rendet bemutató nemzetközi kiállítással és más programokkal kívánnak minél nagyobb nyilvánosság előtt bemutatkozni. A Boldog Öszéb-évet megnyitó szentmisén jártunk.
 
Ebben az évben ismerkedünk a pálosok múltjával, gazdag lelki, szellemi, kulturális örökségükkel, és mai, lelki támaszt nyújtó szolgálatukkal, megőrizve eredeti hivatásukat, a magány és imádság szeretetét.
 
A Boldog Özséb-év keretében 2020-ban egy pálos kiállítóbusz járja be az országot; eljut majd Erdélybe, a Felvidékre és Lengyelországba is. A 750 éves pálos rendet bemutató vándorkiállítást a január 20-i szentmiséhez kapcsolódóan nyitották meg.
 
A Pálosan szép az élet című vándorkiállítás először a fővárosban állomásozik. Január 20. és 24. között a Szent István-bazilika előtt, február 5. és március 15. között pedig a Nemzeti Múzeum kertjében lesz látható.
 
A kiállítás kurátora Sudár Annamária, arculattervezője Török Máté.
 

Fotó: Török Máté
Forrás: Magyar Kurír
 

    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN