ARS SACRA
2020. szeptember 12-20. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Pálosan szép az élet!

Boldog Özséb halálának 750. évfordulója alkalmából a Magyar Pálos Rend tagjai 2020-ban, a rendalapító emlékének szentelt évben számos eseménnyel, a rendet bemutató nemzetközi kiállítással és más programokkal kívánnak minél nagyobb nyilvánosság előtt bemutatkozni. A Boldog Öszéb-évet megnyitó szentmisén jártunk.
 
Ebben az évben ismerkedünk a pálosok múltjával, gazdag lelki, szellemi, kulturális örökségükkel, és mai, lelki támaszt nyújtó szolgálatukkal, megőrizve eredeti hivatásukat, a magány és imádság szeretetét.
 
A Boldog Özséb-év keretében 2020-ban egy pálos kiállítóbusz járja be az országot; eljut majd Erdélybe, a Felvidékre és Lengyelországba is. A 750 éves pálos rendet bemutató vándorkiállítást a január 20-i szentmiséhez kapcsolódóan nyitották meg.
 
A Pálosan szép az élet című vándorkiállítás először a fővárosban állomásozik. Január 20. és 24. között a Szent István-bazilika előtt, február 5. és március 15. között pedig a Nemzeti Múzeum kertjében lesz látható.
 
A kiállítás kurátora Sudár Annamária, arculattervezője Török Máté.
 

Fotó: Török Máté
Forrás: Magyar Kurír
 
 

Felhívás a 2020. évi Ars Sacra Fesztiválra

2020-ban újra várjuk a csatlakozókat, immár a XIV. Ars Sacra Fesztiválra és alprogramjaira. Június 15-ig várjuk a történelmi egyházak és a kulturális intézmények jelentkezését olyan programokkal,...

Felhívás Nyitott Templomok Napjára!

Az Ars Sacra Fesztivál első napja a Nyitott Templomok Napja! Magadénak érzed a templomodat? Tárd ki a kapukat! Hívj vendégeket!Szólítsd meg az embereket! Imádkozz a jövő évi Eucharisztikus...
Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem