ARS SACRA
2020. szeptember 12-20. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Kocsis - Intim megvilágításban

Tehetség, adomány, ég és föld, véges és végtelen: nem mindennapi filmélménnyel várjuk a kedves vendégeket novemberben az Ars Sacra Filmklub soron következő vetítésén.
 
Időpont: 2019. november 27. 18:00
Helyszín: Párbeszéd Háza – Pázmány Péter konferenciaterem (1085 Budapest, Horánszky utca 20.)
 
– Kocsis – Intim megvilágításban

rendező: Surányi András
gyártási év: 2016, játékidő: 50 perc

„Kocsis Zoltán, aki egész pályáját, életét az egyetemes zene szolgálatába állította, ebben a – gyermekkori barátság okán – súlyos betegen vállalt filmben a legszemélyesebb emberi és szakmai kérdésekről, pályájáról, fenomenális életművéről beszél – ma már tudjuk, utoljára.Hálásak vagyunk neki, hogy lelkének féltett titkait, legintimebb személyes gondolatait, hitének kételyeit megosztotta velünk, hogy a ránk hagyott csodálatos életművén túl az embert is megismerhessük.
 
A filmben megszólalnak pályájának leghitelesebb szemtanúi, pályatársai, köztük a Kurtág házaspár, Fischer Iván, Eötvös Péter, Ránki Dezső, Keller András. A forgatás során az volt a reményünk, hogy szellemiségéhez, alkotói nagyságához méltó filmmel állíthatunk neki emléket. Ebben a reményben erősített meg bennünket az is, amiként Kocsis Zoltán fogyatkozó ereje ellenére figyelemmel kísérte a film munkálatait.” (Surányi András)
Vendég: Surányi András, beszélgetőtárs Eperjesi Tamás
 
 

INFORMÁCIÓ RENDEZVÉNYEK MEGTARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

A 2020. szeptember 17-ei állapotra vonatkozóan a rendezvények az Ars Sacra Fesztivál részéről megtartásra kerülhetnek. 2020. szeptember 18-ától a távolság be nem tartása szabálysértésnek minősül....

Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem