ARS SACRA
2020. szeptember 12-20. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Ars Sacra atmoszféra

„Egy műalkotás akkor szakrális, ha sugározza az emelkedettséget, ha magunkba fordulásra, töprengésre és megtisztulásra késztet.” (Kovács Gombos Gábor)
 
A világ folyamatosan változik, egyre gyorsabban és intenzívebben érnek minket új elméletek, divathullámok és különféle hatások. Hogyan igazodhatunk el ebben a bonyolult világban? Mi az az érték, amiben hihetünk, ami kiállja az idők próbáját?
 
Az Ars Sacra Alapítvány tizenhárom éve a magyar és európai kultúra és a keresztény életeszmény továbbadásán faradozik. Az Ars Sacra Fesztivál programkínálata többet ad puszta szórakozásnál, sőt az átlagos művészi élménytől is magasabbra tör: az emberi korlátokat meghaladó találkozásra. Itt nemcsak a résztvevők közelíthetnek az alkotáshoz, hanem az alkotás szólítja meg a befogadót. Ahogyan Udvardy György érsek úr mondta: „A művészet nem indokol, nem érvel, nem meggyőzni akar, hanem megérint.”
 
Reméljük, ez az érintés idén is sok-sok embert vonz majd az örök értékek felé, amely a múltra, a gyökerekre épül, de a jelenben is utat talál hozzánk, hogy zsinórmértéket adjon hétköznapi életünkhöz. Létezésünk és az emberekkel alkotott közösségünk így tud szüntelenül változni, fejlődni, megőrizve saját személyességét, legmélyebb identitását.
 
Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem