Ars Sacra atmoszféra

2019.09.02.
„Egy műalkotás akkor szakrális, ha sugározza az emelkedettséget, ha magunkba fordulásra, töprengésre és megtisztulásra késztet.” (Kovács Gombos Gábor)
 
A világ folyamatosan változik, egyre gyorsabban és intenzívebben érnek minket új elméletek, divathullámok és különféle hatások. Hogyan igazodhatunk el ebben a bonyolult világban? Mi az az érték, amiben hihetünk, ami kiállja az idők próbáját?
 
Az Ars Sacra Alapítvány tizenhárom éve a magyar és európai kultúra és a keresztény életeszmény továbbadásán faradozik. Az Ars Sacra Fesztivál programkínálata többet ad puszta szórakozásnál, sőt az átlagos művészi élménytől is magasabbra tör: az emberi korlátokat meghaladó találkozásra. Itt nemcsak a résztvevők közelíthetnek az alkotáshoz, hanem az alkotás szólítja meg a befogadót. Ahogyan Udvardy György érsek úr mondta: „A művészet nem indokol, nem érvel, nem meggyőzni akar, hanem megérint.”
 
Reméljük, ez az érintés idén is sok-sok embert vonz majd az örök értékek felé, amely a múltra, a gyökerekre épül, de a jelenben is utat talál hozzánk, hogy zsinórmértéket adjon hétköznapi életünkhöz. Létezésünk és az emberekkel alkotott közösségünk így tud szüntelenül változni, fejlődni, megőrizve saját személyességét, legmélyebb identitását.

    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN