ARS SACRA
2020. szeptember 12-20. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  kapcsolat huen

Jönnek a fesztivál első fellépői

Évről-évre visszatérnek hozzánk az ország neves művészei, akik a fesztivál alkalmával ingyenesen adnak koncerteket. Mellettük a folyamatosan bővülő programkínálatban számtalan új előadót is köszönthetünk. Nagy örömmel mutatjuk be az első fellépők névsorát, akikkel már biztosan találkozhatunk szeptember 14. és 22. között.
 
Egyedülálló koncertsorozat 1. állomása a XIII. Ars Sacra Fesztiválon! Szeptember 16-án a Misztrál és az 50 éves Kaláka együttes közös koncerttel ajándékoz meg minket a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.

Magyarország legnépszerűbb vokális énekegyüttesét, a Szent Efrém Férfikart 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Fesztiválunk rendszeres fellépői, akik szeptember 17-én a Belvárosi Plébániatemplomban kápráztatnak el minket sokszínű hangzásvilágukkal.
 
Karosi Júlia stílusát a kísérletező gondolkodásmód jellemzi, a műfajban pedig a felemelő szabadságélményt élvezi leginkább. Alig szerzett jazz énekesi diplomát, már egy francia verseny döntőse volt, első lemezét egy japán, második albumát pedig egy New York-i kiadó jelentette meg.” A művésznő szeptember 19-én az Óbudai Társaskörben ad koncertet.
 
A „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese. Több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím birtokosa. Évről évre visszatérnek hozzánk, hogy elbűvöljenek művészetükkel. Különleges, hogy ebben az évben Szűcs Máté brácsaművésszel közösen lépnek a MOM színpadára szeptember 20-án.
 
Zenei repertoárunk megkerülhetetlen alakja Bogányi Gergely, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, akivel szeptember 22-én találkozhatunk a csodás mozaikjairól híres gazdagréti Szent Angyalok-templomban. Bogányi Gergely hangversenyezett a világ leghíresebb koncerttermeiben. Repertoárján több mint harminc zongoraverseny és a zongorairodalom jelentős része szerepel. Az Ars Sacra Fesztivál keretében idén is ingyenes koncerttel ajándékozza meg a nagyérdeműt.
 
Hagyományunkhoz hűen idén is megtartjuk fesztiválunk első vasárnapján a négy történelmi egyház közös zenei áhítatát, amely ebben az évben szeptember 15-ére esik. Az együttlétnek a Szent István Bazilika ad majd otthont.
 
A zenei műfaj jeles képviselőin túl olyan neves művészekkel is találkozhattunk, mint Lackfi János, Szabó T. Anna és Dragomán György, akik a Fesztivál egyik új helyszínén, a Lóvasútban lépnek színpadra szeptember 14-én és 21-én.
 

Lesz Ars Sacra Fesztivál!

Bár a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust jövő szeptemberre halasztották (2021. szeptember 5-12.), ha hatóságilag lehetséges lesz, a jövő évi NEK-re való felkészülés jegyében megtartjuk az Ars...

Felhívás a 2020. évi Ars Sacra Fesztiválra

2020-ban újra várjuk a csatlakozókat, immár a XIV. Ars Sacra Fesztiválra és alprogramjaira. Június 15-ig várjuk a történelmi egyházak és a kulturális intézmények jelentkezését olyan programokkal,...

Felhívás Nyitott Templomok Napjára!

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért! Az Ars Sacra Fesztivál első napja a Nyitott Templomok Napja! Készüljünk a Nemzetközi Eucharisztikus Világlongresszusra! Hívunk Mindenkit, hogy...

Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem