ARS SACRA
2021. szeptember 4-12. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Jönnek a fesztivál első fellépői

Évről-évre visszatérnek hozzánk az ország neves művészei, akik a fesztivál alkalmával ingyenesen adnak koncerteket. Mellettük a folyamatosan bővülő programkínálatban számtalan új előadót is köszönthetünk. Nagy örömmel mutatjuk be az első fellépők névsorát, akikkel már biztosan találkozhatunk szeptember 14. és 22. között.
 
Egyedülálló koncertsorozat 1. állomása a XIII. Ars Sacra Fesztiválon! Szeptember 16-án a Misztrál és az 50 éves Kaláka együttes közös koncerttel ajándékoz meg minket a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.

Magyarország legnépszerűbb vokális énekegyüttesét, a Szent Efrém Férfikart 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Fesztiválunk rendszeres fellépői, akik szeptember 17-én a Belvárosi Plébániatemplomban kápráztatnak el minket sokszínű hangzásvilágukkal.
 
Karosi Júlia stílusát a kísérletező gondolkodásmód jellemzi, a műfajban pedig a felemelő szabadságélményt élvezi leginkább. Alig szerzett jazz énekesi diplomát, már egy francia verseny döntőse volt, első lemezét egy japán, második albumát pedig egy New York-i kiadó jelentette meg.” A művésznő szeptember 19-én az Óbudai Társaskörben ad koncertet.
 
A „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese. Több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím birtokosa. Évről évre visszatérnek hozzánk, hogy elbűvöljenek művészetükkel. Különleges, hogy ebben az évben Szűcs Máté brácsaművésszel közösen lépnek a MOM színpadára szeptember 20-án.
 
Zenei repertoárunk megkerülhetetlen alakja Bogányi Gergely, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, akivel szeptember 22-én találkozhatunk a csodás mozaikjairól híres gazdagréti Szent Angyalok-templomban. Bogányi Gergely hangversenyezett a világ leghíresebb koncerttermeiben. Repertoárján több mint harminc zongoraverseny és a zongorairodalom jelentős része szerepel. Az Ars Sacra Fesztivál keretében idén is ingyenes koncerttel ajándékozza meg a nagyérdeműt.
 
Hagyományunkhoz hűen idén is megtartjuk fesztiválunk első vasárnapján a négy történelmi egyház közös zenei áhítatát, amely ebben az évben szeptember 15-ére esik. Az együttlétnek a Szent István Bazilika ad majd otthont.
 
A zenei műfaj jeles képviselőin túl olyan neves művészekkel is találkozhattunk, mint Lackfi János, Szabó T. Anna és Dragomán György, akik a Fesztivál egyik új helyszínén, a Lóvasútban lépnek színpadra szeptember 14-én és 21-én.
 

A HÉT VERSE - Rónay György: Advent első vasárnapja

Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg korcs ágaimon más, mint a halál? Amikor jelek lepik el a mennyet, álmunkból...

Novemberi Filmklub - A monostor gyermekei

2020. november 17-én 18 órai kezdettel először az Ars Sacra Filmklub életében valós időben Online formában került vetítésre Zurbó Dorottya: A monostor gyermekei című filmje. A vetítést követően Zurbó...

MEGJELENT NOVEMBERI HÍRLEVELÜNK

Ars Sacra Fesztivál 2021.09.04-12. "Minden forrásom belőled fakad" (Zsolt 87,7) Már lehet csatlakozni a 2021-es Fesztiválhoz! Legyen Ön is részese a határokon átívelő...

Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem