Válaszút vándora - portréfilm Kallós Zoltánról

Ars Sacra Filmklub a Párbeszéd Házában

2019.02.05.
Mindenki tudja: ha a hónap utolsó szerdája, akkor Ars Sacra Filmklub a Párbeszéd Házában. Ebben a félévben a III. Ars Sacra Filmfesztiválra beküldött filmekből válogatunk. A beszélgetésekkel egybekötött ingyenes vetítésekre minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.
 
Február 27-én a Hagyományok Háza különdíjasát, a filmfesztivál egyik legnépszerűbb filmjét mutatjuk be újra a közönségnek.
 
A portréfilm Kallós Zoltánt, a néprajztudóst, népzenegyűjtőt és iskolateremtőt mutatja be. A sok élő zenével, énekkel és tánccal is tarkított filmben megszólalnak Kallós Zoltán fontosabb munkatársai, egykori útitársai és barátai is, mindazok, akik továbbvihetik e gazdag örökséget. Útra kelünk és Kallós Zoltán társaságában sorra járjuk fontosabb gyűjtőterületeit, a folklór úgyszólván minden műfaját, különösen az énekes és hangszeres zenét, a népszokásokat és a szokásköltészetet gyűjtötte. A mezőségi, gyimesi és moldvai helyszíneken találkozunk néhány, még fellelhető adatközlőjével. Láthatjuk, hogy a Kallós Alapítvány válaszúti iskolájában, miként zajlik az észak-mezőségi szórványmagyarság oktatása, szakképzése, ahol a néprajzi múzeum mellett a régóta népszerű népzenei táborok is helyet kapnak.
 
Válaszút vándora – Trailer
 
Kezdés: 18:00
Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest, Horánszky utca 20)
Vendég: Hollós László és Dala István
Beszélgetőtárs: Mészáros Anett

    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN