film

Ars Sacra Filmklub

  2019. november 27.  
 IDŐPONT 18:00 óra
 HELYSZÍN Párbeszéd Háza
(Pázmány Péter konferenciaterem)
 CÍM 1085 Budapest, Horánszky utca 20.

– Kocsis – intim megvilágításban
 
rendező: Surányi András
gyártási év: 2016, játékidő: 50 perc
 
„Kocsis Zoltán, aki egész pályáját, életét az egyetemes zene szolgálatába állította, ebben a – gyermekkori barátság okán – súlyos betegen vállalt filmben a legszemélyesebb emberi és szakmai kérdésekről, pályájáról, fenomenális életművéről beszél – ma már tudjuk, utoljára.Hálásak vagyunk neki, hogy lelkének féltett titkait, legintimebb személyes gondolatait, hitének kételyeit megosztotta velünk, hogy a ránk hagyott csodálatos életművén túl az embert is megismerhessük.
A filmben megszólalnak pályájának leghitelesebb szemtanúi, pályatársai, köztük a Kurtág házaspár, Fischer Iván, Eötvös Péter, Ránki Dezső, Keller András. A forgatás során az volt a reményünk, hogy szellemiségéhez, alkotói nagyságához méltó filmmel állíthatunk neki emléket. Ebben a reményben erősített meg bennünket az is, amiként Kocsis Zoltán fogyatkozó ereje ellenére figyelemmel kísérte a film munkálatait.” (Surányi András)
Vendég: Surányi András, beszélgetőtárs Eperjesi Tamás

 
TOVÁBBI VETÍTÉSEK
 HELYSZÍN Párbeszéd Háza
(Pázmány Péter konferenciaterem)
 CÍM 1085 Budapest, Horánszky utca 20.
TÉRKÉP
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN