zene
Ars Sacra Fesztivál Székelyudvarhely
Idén szeptember 17-19 között első alkalommal kapcsolódott be Székelyudvarhely a magyarországi Ars Sacra Fesztivál programjába. A Ferences templomban és a Belvárosi unitárius templomban helyi művészek (F. Chripkó Krisztina, András Ildikó, Lászlóffy Árpád Ádám) és a csíkszeredai Lux Aurumque Kamarakórus (kanagy: Ványolós András) lépett fel, közreműködött a Legato Kamaraegyüt-tes (Bugarschi Milan, Filtner Tünde, Lakatos Árpád Richard, Sófalvi Emese és Veress Viktória).
A Fesztivál hangversenyein az egyházi zene különleges, meghatározott helyszínhez kötött alko-tásai szólatnak meg, a közönség a Székelyföldön még nem eléggé elterjed szakrális zeneművekkel is-merkedhetettk meg a rendezvény programjain. Az Ars Sacra hangversenyeire a belépés ingyenes volt, a programot a Communitas Alapítvány Művelődési Szaktestülete támogatta.
Az Ars Sacra Fesztiválnak 38 aktív résztvevője volt, a közönség száma a koncerteken 60-75 között mozgott. A program új közönségréteget szólított meg, egyházzenei repertoárja révén a székelyföldi kulturális palettán új színt képviselt, és tudatosan vonta be műsorába a helyi épített örökség, a Belvárosi unitárius templom frissen felújított orgonájának szerepeltetését.
A székelyudvarhelyi Ars Sacra Fesztivál a Legato Egyesület szervezésében valósult meg.
ArsSacra2019.09.17 ArsSacra2019.09.18 ArsSacra2019.09.19 ArsSacra2019Szekelyudvarhely ArsSacra2019.09.18
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN