előadás
Andrási Erika: A szentéletű szentképfestő - Feszty Masa élete és munkái
Andrási Erika előadása mindenkit levett a lábáról. Mikor megismerkedésünk alkalmával közölte, hogy 1+1/2-2 órás előadást tervez, kissé megrettentünk, hogy mit szól ilyen hosszú előadáshoz a közönség, aztán Erika rövidített az átadásra kerülő információkon valamelyest, végül így is közel 2 órásra sikerült az előadás, és állíthatjuk, hogy elejétől végéig izgalmas, érdekes volt, pedig csak egy szűk szeletével ismerkedhettünk meg Feszty Masa életének, művészetének, a szakrális alkotásain keresztül, melyek megértését elmélyült nézegetését mégjobban segítették Pálmai Árpád karnagy úr szép énekei.
A programnak különleges színt adott, hogy prof. Prokopp Mária művészettörténész asszonynak köszönhetően sikerült meghívnunk az előadásra Feszty Masa unokahúgát, unokaöccsét és unokahúga fiát, valamint dr. Farkas Veronika művészettörténészt, aki az első albumot összeállította Feszty Masa képeiből, életéről.
Az előadás végén a rokonok és a nagy tapasztalatú művészettörténészek is szót kaptak, ami fantasztikus adat és élményközlést jelentett egyszerre.
Alig várjuk, hogy újabb könyv, életműbemutatás lásson napvilágot a művésznő életművéről!
Minden szervezőnek ajánljuk jövőre meghívni a feledhetetlen előadást.
Feszty Masa esztergomi képe+tájképe Pálmai Árpád Szűz Máriáról énekel az előadáson Előadók és a figyelmes hallgatóság Feszty rokonok a nézők között Csíziné Feszty Zsuzsanna élménybeszámolója Dr. Farkas Veronika művészettörténész hozzászólása Dr. Farkas Veronika élménybeszámolója Prof. Prokopp Mária lelkesítő zárszava Prof. Prokopp Mária lelkesítő zárszava Záróének
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN