irodalom
Az utolsó vacsora titka
A Mezőkövesdi Szent László Plébánia immáron a 6. alkalommal kapcsolódott be az Ars Sacra Fesztivál országos programjába.Műsorunk az Eucharisztia bibliai gyökeréről szólt.
Ünnepi beszédet mondott Dr. Medvegy János házigazda plébános. Az előadók között volt óvodás gyermek és nyugdíjas szereplő is. Plébániánk lelkiségi csoportjai közreműködtek. Juhász Gyula, Reviczky Gyula, Dsida Jenő, Babits Mihály, Túrmezei Erzsébet, Hamvas Béla, stb. versei hangzottak el. A hangjáték Tarzíciusz történetét idézte fel. Levetítettük Zeffirelli Jézus élete c. filmjéből az Utolsó vacsora-epizódot. A Gyermekkórus két számot énekelt az Oltáriszentségről. A Szent László Kórus Esterházy Pál, Skraup, Fauré, Franck műveit szólaltatta meg. Mozer János karnagy orgonán előadott egy Bach és egy Stanley művet. Összesen 25 műsorszám hangzott el. Zárásként a közönséget is bevonva csendült fel egy Himnusz az Oltáriszentségről.
Programunk a jövő évben megrendezésre kerülő eucharisztikus világkongresszusra való felkészülésünk ünnepi nyitánya is volt.
Az irodalmi rendező és főszervező K. Dudás Mária volt, a zenei rendezés Mozerné Horga Stefánia munkáját dicséri.
Közel 200 fő látogatója volt műsorunknak.
Plébános és az irodalmi rendező Irodalmi rendező interjút ad Gyermekkórus Gyermekkórus Fesztiválkórus és a karvezető Fesztiválkórus
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN