lelki
"Kenyér és borszínben elrejtezett..." - A Szolgáló Krisztus Szerzetesi Műhely összművészeti estje
A Szolgáló Krisztus Összművészeti Szerzetesműhely első estjének témája a
"Kenyér és borszínben elrejtezett..." Isten és Üdvözítő, Aki jelen van minden időben, minden helyen és minden ember életében.
Istennek legyen hála tartalmas, imádságos egy óra volt szeptember 13-án este a Horánszky utcában. Minden a közöttünk élő Krisztusról szólt. A telt házas alkalom ünnep volt számunkra, mert az együttlét örömén túl lehetőség volt érzésekbe burkolózni és megtapasztalni a szentet a szó, a kép és a hang adta üzenetek által. A költészet, a zene és a képzőművészet egymásba fonódva a szentség fele mutatva vezettek bennünket az úton, melynek célja az Isten keresése, megtapasztalása és dicsérete volt.
Ő általa, Ő vele és Ő benne történt, minden az Ő műve!
 
"A költészet nyelvén Kurczina Terézia versei szóltak az Eucharisztiában jelen lévő Krisztusról. A képzőművészet nyelvén Németh Katalin Anna, Hegyi Klára szerzetesek, és Sóvári Melinda fejezték ki a bennük élő Istent. A fényképeken keresztül a földi liturgia, az Eucharisztia bemutatása tárult elénk. A fénykép sorozatot, mint önálló alkotást Petres Lúcia, Nagy Andrea, Schnider Angelika domonkos nővérek állították össze.
Zenével dicsérte a Teremtőt Tóth Teréz, Fáy Franciska és Antal Krisztina nővér a Szent Ferenc Kisnővérei közül; Melega Anna, Kiss-Albert Márta, Egyed Rita domonkos nővérek, és a domonkos nővérekből álló kórus, melyet Mátray Mária vezényelt. Interaktív tárlatvezetésre invitálta a résztvevőket Kiss Ferenc jezsuita testvér. Arra hívta meg a jelen lévőket, hogy szavakkal, csenddel, mozdulatokkal fejezzék ki viszonyukat a kiállított képekhez, egymáshoz és az itt és most jelen lévő Istenhez." Forrás: szerzetesek.hu
IMG_1405 IMG_1428 IMG_1455 IMG_1495 IMG_1394 IMG_1386 IMG_1393
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN