2013. szeptember   14 15 16 17 18 19 20 21 22

Kovács Gabriella és Szentiványi-Székely Enikő textilművészek kiállítása

 HELYSÉG Gödöllő
 HELYSZÍN Levendula Galéria
RÖVID LEÍRÁS
"Közös kiállításukon láthatók az egyéni utak és a GÖMB csoport tematikus kiállításaira készült közös alkotások is. Utóbbiak érdekessége a művek létrehozása. Az a párbeszéd, ahogyan „félkész” munkáikat egymásnak átadva készítenek közös műveket. Egyikük elindít egy folyamatot a saját művészi kifejezőeszközeivel, majd rábízva a másikra annak továbbformálását. Így a létrejött alkotások, az alkotók lelki hasonlóságáról is tanúskodnak."
Kovács Gabriella - A napot hódolattal
  2013. szeptember   14 15 16 17 18 19 20 21 22

Átváltozások - Hidasi Ágnes kaposvári zománcművész kiállítása

 HELYSÉG Kaposvár
 HELYSZÍN Somogy Megyei Kormányhivatal Galériája
RÖVID LEÍRÁS
"A tűzzománc elkészítéshez nagyfokú belső látásra és tapasztalatra van szükség, hiszen az egy bonyolult technológia, nagy precizitást és türelmet igényel. A művész élete és munkája rengeteg nehézséggel van tele, de csodálatos, hogy mint a rózsát, a tüskéket olyan szépség veszi körül, mint az alkotás, a szirmok." Hidasi Ágnes tűzzománccal 1995 óta foglalkozik, főleg rekeszzománcokat készít.
Hidasi Ágnes
  2013. szeptember   14 15 16 17 18 19 20 21 22

Emlék Sasvárról. Piéták síkban és térben - kiállítás

 HELYSÉG Budapest, 0. kerület
 HELYSZÍN Néprajzi Múzeum
RÖVID LEÍRÁS
A felvidéki Sasvárról származó darabok templomi vagy egyéni, otthoni kegyesség tárgyai voltak, amiket fali fülkében, sublóton, vagy szekrénytetőn helyeztek el.A kiállítás bemutatja a helyszínt - a felvidéki Sasvárt és kegytemplomát, valamint a Néprajzi Múzeumban őrzött szobrokat és archív fotókat.
Sasvár pálos templom
1 2 ide lapozz: összesen: 2
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN