Ars Sacra Fesztivál

Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célunk a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain, nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül. Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.
  2015. szeptember   18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Ars Sacra Fesztivál megnyitó ünnepsége

 HELYSÉG Budapest, 8. kerület
 HELYSZÍN Magyar Nemzeti Múzeum
RÖVID LEÍRÁS
Egyházi fővédnök: Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek Világi fővédnök: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége Köszöntőt mond: Dr. Császtvay Tünde, a Magyar Nemzeti Múzeum általános főigazgató-helyettese Megnyitja: Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek Közreműködnek: az Anima Musicae Kamarazenekar és Lackfi János költő. Lackfi János írása erre az alkalomra készült.
_DSC0068-001
  2015. szeptember   18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Misztrál együttes koncertje

 HELYSÉG Budapest, 7. kerület
 HELYSZÍN Fasori Evangélikus Templom
RÖVID LEÍRÁS
A Misztrál együttes repertoárján magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Erre az előadásra Babits Mihály és Dsida Jenő versére írt zeneszámokkal készülnek.
  2015. szeptember   18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Reneszánsz művek és a jazz találkozása a Voces 4 Ensemble és a Balázs Elemér Trió előadásában

 HELYSÉG Budapest, 7. kerület
 HELYSZÍN Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplom
RÖVID LEÍRÁS
Balázs Elemér és Dés László már korábban elkészítették azt a Contemporary Gregorian Projectet, melyben gregorián és reneszánsz művekre improvizálnak és reflektálnak jazz quartettel. A mostani előadás is hasonló elvek alapján működik majd, de talán kicsit szabadabb és spontánabb improvizációkkal - trióban. A trió tagjai: Balázs Elemér dob, Balázs József zongora, Lakatos Pecek Krisztián nagybőgő. A Voces4 tagjai: Demjén András, Gyulai Csaba, Hegyi Barnabás, Mizsei Zoltán.
EOK vége
  2015. szeptember   18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Visky András: Pornó

 HELYSÉG Budapest, 8. kerület
 HELYSZÍN Kossuth Klub
RÖVID LEÍRÁS
A Pornó című „dokumentumjátékot" Albert Csilla, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja és Antal Attila, kolozsvári nagybőgős, a Magyar Opera tagja adja elő. „[NE LOPJ] A parancsolat köznapi értelmezése elfedi, hogy a tiltás hangsúlyosan az emberrablásra, illetve a másik szabadságának megvonására is vonatkozik. A írásértelmezés későbbi, keresztény története során is sokáig éberen figyeltek a parancsolat eme értelmezésére, fáradhatatlanul óvtak a plágiumtól és a plagiariustól.
visky
  2015. szeptember   18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

AMI IMA versben és zenében

 HELYSÉG Budapest, 9. kerület
 HELYSZÍN Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom
RÖVID LEÍRÁS
Szokolay Dongó Balázs népi hangszerein csodálatos zenei megoldásokat talál minden kihívásra. Most sokoldalúságát mutatva az archaikus zsidó imákat éneklő Pandzarisz Dianát kíséri, majd katolikus népénekek általa szerzett hangszeres átiratát játsszák Szabó Barbarával, aki itt mint orgonaművész és énekes is bemutatkozik. A zeneművek között Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek istenes verseket szavalnak.
Szokolay Dongó Balázs
ELSŐ OLDAL ELŐZŐ OLDAL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 KÖVETKEZŐ OLDAL UTOLSÓ OLDAL ide lapozz: összesen: 78
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM